Loading...
Ishockey

Utländska spelare i Division 2 södra A
Vissa ishockeyklubbar satsar stort på utländska spelare. Inte bara i de högre divisionerna, utan även på lägre nivå, som i t ex Division 2 södra A.

I den här serien spelar 12 lag. Sju av dessa har, i skrivande stund, en eller flera utländska spelare. Var tredje spelare är hämtad från utlandet i det lag som har flest antal utländska spelare i den här serien. Det här kan komma att förändras fram till seriepremiären i slutet av september, eftersom flera av trupperna är långt ifrån spikade så här i  mitten av juli.

Hur ser då fördelningen av dessa utländska spelare ut? Vilken klubb satsar hårdast på att hämta spelare från andra länder? Vilka väljer att inte göra det? Vi kan väl göra en liten sammanställning och se vad den ger.

Trollhättans HC har 6 utländska spelare.  (Plus att Mourujärvi har både svenskt och finskt medborgarskap.)
Av dessa 6 spelare kommer 3 från Kanada, en från Vitryssland, en från USA och en från Kroatien. Att jämföra med t ex Frölunda HC i SHL, som har sju utländska spelare.

Vänersborgs HC har 4 utländska spelare. Tre kanadensare och en från Tjeckien. (Två av kanadensarna kom från Trollhättans HC till kommande säsong)

Grästorps IK har 3 utländska spelare. Två slovaker och en ryss.

Borås har också 3 utländska spelare. Samtliga från Estland.

Bäcken har en slovak.

Hovås har en från USA

Tibro IK har en norrman (som hämtades från Trollhättans HC till kommande säsong.)

Mölndal, Kungälv, Stenungsund, Töreboda och Ulricehamn har samtliga endast inhemska spelare.

*källa: eliteprospects.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *