Loading...
Ishockey

Tufft för division 2-lagen i kvalet

Det går tungt i kvalserien till Hockeytvåan för Trollhättans HC och Vänersborgs HC:s seriekollegor från den gångna säsongen. Det blir nya motståndare i Hocketvåan nästa säsong.

Sörhaga/Alingsås Hockey slutade på sista plats och Kållered SK på näst sista plats i Hockeytvåans fortsätningsserie när den var färdigspelad den 25 februari. De två sista platserna i serien innbär kval för att hålla sig kvar i division 2.

Hovås är tillbaka i Hockeytvåan efter en säsong i division 3.

Kållered hamnade i en kvalgrupp A tillsammans med Göteborgs IK, Hovås HC och Nittorps IK, Med en omgång kvar att spela så ligger Kållered på tredje plats, 6 poäng bakom redan klara Hovås HC som alltså är tillbaka i Hockeytvåan efter en säsong i Hockeytrean. Hovås spelade i division 2015-2017, men har mestadels spelat i division 3 och 4 genom åren. Säsongen 1994-1995 var man även nere i division 5 och vände.

Sörhaga/Alingsås fick en tuff start i Kvalserie B, med två raka förluster som inledning. Efter det har det blivit tre raka segrar, men dessvärre för deras del, har formstarka IF Mölndal Hockey, gått obesegrade med full poängpott hittills genom kvaserien. Det betyder att när de båda lagen möts i den sista omgången så ligger Mölndal, ointagliga 6 poäng före Alingsås i tabellen, vilket betyder att vi får se Mölndal i Hockeytvåan kommande säsong. Sörhaga/Alingsås får satsa på att försöka bli bästa tvåa i kvalserierna och därmed ha första tjing på en friplats i Division 2 om det skulle dyka upp. Alingsås som vari ett troget division 2-lag under många år, har inte varit nere i trean sedan säsongen 1999-2000.

IF Mölndal Hockey tar steet upp i division 2 efter tre säsonger i trean. Så sent som 2000-2001 spelade Mölndal i Hockey Allsvenskan, men efter att ha åkt ur då, har laget trillat ner i seriesystemet. Det går fort i hockey sägs det… Kan Mölndal vara på väg att ta sig uppåt igen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *