Loading...
Ishockey

Trollhättans HC Ladies avslutade säsongen.

Säsongen 2017/2018 är över för Trollhättans HC Ladies. En säsong med nya utmaningar. En säsong som nykomling i Damettan Södra, den näst högsta serien i Sverige.THC Ladies var totalt dominanta i Damtvåan förra säsongen och valde att, efter serieseger, ta steget upp i Damettan, där motståndarna är betydligt mer rutinerade.

Seriespelet började riktigt bra för Trollhättans Ladies. Man tog inte mindre än tre segrar i de fyra inledande omgångarna. Motståndarna som fick se sig slagna var, i turordning, Linköping HC 2, Göteborg HC 1 och Malmö Redhawks.

November blev en tyngre period för tjejerna. Endast en seger (Göteborgs HC 7-0 hemma) på fem matcher. Bland annat blev det dubbla förluster mot danska Hvidovre på bortaplan. Sedan fortsatte det med mestadels förluster, men man avslutade snyggt med förlust med 3-4 efter straffar mot tabelltrean Karlskrona HK.

Man får ändå säga att det har varit en bra säsong för Trollhättans HC Ladies. Om inte annat så har det säkerligen varit väldigt lärorikt för det unga laget. Trollhättan har en snittålder på 15,6 år, vilket får ses som ett juniorlag egentligen. På sikt, om tjejerna fortsätter att spela för Trollhättan, så kan man få ihop ett riktigt bra lag. Det blir säkert svårt att behålla spelare som forwarden Hanna Thuvik, som bl a varit med i en fyrnationsturnering med Tre Kronors J-18-lag.

En starkt bidragande orsak till att det ändå gått ganska bra för tjejerna, är målvakten Malin Karlsson (bilden). Hon räddade inte mindre än 657 skott på 18 matcher. Flest i serien, och gav en räddningsprocent på 91,5 vilket är väldigt bra.

Bästa målskytt i laget blev Hanna Thuvik som gjorde 8 mål på 13 matcher. Hanna hade även flest assist i laget tillsammans med Maja Svensson, med 7 assist var.

Nu blir det spännande att se vilka spelare som stannar kvar, och om det kommer in några nya som kan förstärka laget ytterligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *