Loading...
Ishockey

Storförlust för THC Ladies i premiären

I söndags var det seriepremiär i DamEttan södra, för Trollhättans HC Ladies, då Karlskrona HK kom på besök i Slättbergshallen.Det blev en riktig utskåpning från Karlskronas sida. De äldre och mer rutinerade spelarna visade sig vara allt för svåra för Trollhättans väldigt unga lag. Det var framförallt Karlskronas första femma som var den stora skillnaden i den här premiär matchen. Inte mindre än 6 av åtta mål levererades från tjejerna i förstafemman.

I den första perioden stod Trollhättan upp bra och släppte bara in ett mål på 19 skott från gästerna. Det var vänsterforwarden Kate Lumley som gav Karlskrona ledningen med 0-1 efter 17:48.

Den andra perioden var bara drygt tre minuter gammal när Johanna Strümpel utökade till 0-2 för KHK. Knappt två minuter senare reducerade THC Ladies genom Emelie Sahlé, framspelad av Moa Strömberg i spel 4 mot 5. Glädjen blev dock inte långvarig. En minut senare gjorde Eliza Snider 1-3 och några minuter efter det gjorde Kate Lumley sitt andra mål för kvällen och 1-4 var ställningen efter två perioder.

I början av den tredje perioden gjorde Deanna Morin 1-5, innan Ida Pettersson ökade på till 1-6. I mitten av den tredje perioden fullbordade Kate Lumley sitt hat-trick när hon satte 1-7. Två minuter senare var det dags igen. Filippa Wahlfried gjorde 1-8, och ca två minuter från slutet fick Agnes Törnlund in den sista pucken till 2-8.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *