Loading...
FotbollNedslaget

Nedslaget: Sjuntorps IF – Vänersborgs FK

Intersport Cup DM
2018.03.27 kl 19:30
Torsbovallen, konstgräs
Sjuntorps IF (div.5) – Vänersborgs FK (div.2) 1-0 (1-0)
Mål: Alexander Karlström 33′
Varningar: Niklas Fredriksson, Sjuntorps IF 65′
Domare: Robert Facol, Skövde. Klart godkänt.
Väder: -2°C. Klart
Entréavgift: Fri entré
Publik: ca 100
Kiosk: IngenFler bilder från matchen finns HÄR

Division 5-laget Sjuntorps IF stod för en präktig knall, i den omgång 6 i Intersport cup DM, när man lyckades med bedriften att slå ut division 2-laget Vänersborgs FK efter seger med 1-0.

Före matchen småpratade jag lite med Vänersborgs FKs tränare Henrik Fridolvsson, när vi gick ut mot Torsbovallens konstgräs. Han konstaterade då att det inte längre finns några enkla matcher. Det är cupspel och vad som helst kan hända. Inte trodde jag väl där och då, att det faktiskt skulle bli en skrällseger för lilla Sjuntorp.
Sådan är dock fotbollen ibland. Det lägre rankade laget har en bra dag och en storspelande målvakt, och det högre rankade laget får inte till det riktigt, och blir stressade samtidigt som självförtroendet dalar. Det är just därför som jag älskar fotboll. För att man aldrig, på förhand, kan säga hur en match ska sluta.

Med ca 45 minuter kvar till avspark kom VFK ut och började värma upp. En kvart senare kom Sjuntorp och domartrion ut, inför ännu helt tomma läktare på Torsbovallen. Det var ett glatt och avslappnat SIF-gäng som kom ut till värmning, inte heller VFK såg så värst spända ut inför uppgiften. Även domartrion var på strålande humör och skrattade och skojade medan de värmde upp i det smått kyliga vädret.

Matchen blåstes igång och Sjuntorp fick sätta bollen i spel vid domarens startsignal. Vänersborgs FK hade inledningsvis klart störst bollinnehav, utan att för den delen komma till några riktigt vassa lägen, utan Sjuntorps försvar kunde vinna de avgörande duellerna utanför straffområdet och spela sig undan. Efter ca 15 minuter får VFK en hörna som får ett farligt efterspel, när Elvis Sabovic får ett bra skottläge mitt i straffområdet. Han nyper till och David Hansen i SIF-målet hinner inte ner med händerna mot bollen, men på mållinjen står Sjuntorps mittback Kristoffer Thorén och hindrar bollen från att passera mållinjen.

Kristoffer Thorén räddar på mållinjen.

Hemmalaget håller undan och kommer in i matchen lite mer. Främst genom uppspel på spelande tränaren Alexander Karlström, som på ett skickligt sätt tar emot bollarna och håller undan sin försvarare och skapar sig tid att vänta in sina lagkamrater, för att sedan släppa bollen vidare.

Vänersborg fortsätter att ha mycket boll och skaffar sig några hörnor till, som duktiga målvakten Hansen oftast boxar undan, och avvärja farligheter framför Sjuntorps mål.

I den 33:e minuten dräller VFK:s Elvis Sabovic med bollen utanför eget straffområde, och Niklas Fredriksson i Sjuntorp håller sig påpassligt framme och bryter samtidigt som han friställer Alexander Karlström i straffområdet. Karlström gör inget misstag från det läget, och han kan placera in 1-0 till Sjuntorp vänstra hörnet bakom Craig Stephenson i VFK-målet. En riktig kalldusch för Vänersborg som dittills skapat den flesta chanserna. Detta var nog Sjuntorps första riktigt farliga målchans i matchen så långt. Vilt jubel i division 5-laget och bland de många Sjuntorpsanhängarna såklart!

Sjuntorp har just klappat om varandra och firat målet. Craig Stephenson är inte lika road.

Resterande tio minuter av första halvlek, var det fortsatt stort bollinnehav för VFK, mot ett vilt kämpande Sjuntorp med storspelande David Hansen som sista utpost mellan stolparna. Nu började man höra publiken som till större delen bestod av Sjuntorpare. ”Bara dom orkar hålla ut till halvtid.” Orkar dom springa så här hela matchen?” Resultatet stod sig halvleken ut, och lagen gick in och värmde sig i omklädningsrummen, medan åskådarna fick stå kvar ute och frysa om fingrar och tår.

En otrolig kämpainsats av Sjuntorp så långt, samtidigt som Vänersborg hade förtvivlat svårt att komma till, och när man väl fick läge, så var David Hansen eller ett Sjuntorpsben ivägen.

Vänersborgs lagkapten Robin Iglicar, uppvaktad av två hårt jobbande Sjuntorpspelare.

I den andra halvleken blev det en enda lång press från Vänersborgs FK mot Sjuntorpsmålet. Direkt i inledningen missade Alexander Karlsson öppet mål. Efter ca 10 minuter hade även två bollar räddats på mållinjen, och ett VFK-mål blivit bortdömt för någon slag ojusthet mot målvakten. VFK tryckte på rejält med skott och nickar. Många gick utanför målramen, och bollarna som gick innanför stolparna räddade Hansen med mycket god hjälp av sina försvararsspelare. Sjuntorp gjorde det svårt för VFK, med många spelare i det egna straffområdet gav man inte Vänersborgarna någon tid, eller större ytor vid avslutsögonblicken.

Sjuntorp hade ofta två spelare mot en Vänersborgare i försvarsspelet.

Med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid, trodde nog de flesta att kvitteringsmålet skulle komma. David Hansen var helt bortspelad och befann sig flera meter bredvid målet, då en VFK-spelare fick fritt nickläge mot ett tomt mål… Det blev tyst för en sekund. Tills man såg att bollen gick strax utanför stolpen. Det var nervöst i båda lagen under slutskedet av matchen, då domaren hittade ca fem tilläggsminuter.  Sjuntorp hade verkligen marginalerna på sin sida. Det i kombination med hårt slit och uppoffrande spel, gav till slut en rejäl DM-skräll denna kyliga marskväll.

Bästa spelare i Sjuntorps IF var, utan tvekan, målvakten David Hansen. I Vänersborgs FK var Ali Al-Habobi duktig både offensivt och defensivt från sin högerbacksposition.

Fler bilder från matchen finns på nymanfoto.se

VFK:s Alexander Karlsson tar sig förbi Ali Rezaei i en av många kamper dem emellan.

I nästa omgång får Sjuntorps IF möta vinnaren i matchen Nossebro IF – Trolhättans BoIS som spelas idag 28/3.

Även FC Trollhättan tog sig vidare till 1/16-final genom att besegra Lödöse Nygård IK med 13-0 på bortaplan. FCT får sedan möta segraren i matchen Hössna/Timmele – Edet FK, som spelas på torsdag.

Annars var det inga lag från tvåstadsområdet som spelade idag. Kommande matcher är:
28/3 Wargöns IK- Vänersborgs IF
28/3 Nossebro IF – Trollhättans BoIS
28/3 Skepplanda BTK – Skoftebyns IF
29/3 Äspereds IF – Trollhättans Syrianska FK

Nästa ”Nedslaget” är det heta derbyt FC Trollhättan – Skoftebyns IF den 9 april.

 

 

 

One comment
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *