Loading...
FotbollNedslaget

Nedslaget: FC Trollhättan – Skoftebyns IF

Division 2 norra Götaland
2018.04.09 kl 19:00
Edsborgs IP, konstgräs
FC Trollhättan – Skoftebyns IF 2-2 (1-1)
Mål:
1-0 Pelle Ödlund 9′
1-1 Engjell Ramadani 43′
2-1 Adam Engelbrektsson 73′
2-2 Isak Borg 90+1′
Varningar:
FCT: Marcus Knutsen, Assuerio
Skoftebyn: Krister Anderson, Alfred Sundberg, Carl Lext
Domare: Fikret Buqa, Borås. Lite ojämn nivå i första halvlek vilket skapade irriation bland spelarna. Bättre i andra.
Väder: 5°C. Kall vind
Entréavgift: Fri entré. Sponsorerna bjöd på inträdet.
Publik: 1815
Supporters: Black Support vann klackarnas kamp klart!
Fler bilder från matchen ser du på nymanfoto.se
Trollhättans två främsta herrfotbollslag möttes igår i ett hett derby direkt i seriepremiären i division 2 norra Götaland, när FC Trollhättan tog emot Skoftebyns IF hemma på Edsborg. FCT:s sponsorer bjöd dessutom publiken på frin entré. Alla förutsättningar för publikfest, om det inte varit för att man tvingades spela på konstgräset, då den ordinarie planen inte är spelbar, om det inte varit lite kallt i vinden, och möjligtvis stannade någon hemma och följde matchen via ttelas sändning. Nu kom det visserligen ändå 1815 åskådare vilket får ses som en bra publiksiffra trots allt. Själv tippade jag innan matchen på strax över 2000. Förra säsongens derby lagen emellan på Edsborg lockade 677 åskådare.

Det var en go’ känsla att kliva in på Edsborg och mötas av så många lyckliga och förväntansfulla människor. Det märkets att Trollhätteborna har saknat fotbollen under vintern. Jag pratade lite med den alltid lika lugna och kontrollerade assisternade tränaren i Skoftebyn, Johan ”Båten” Andersson, innan matchen.Han kände givetvis som alla andra, att det är skönt att det är igång med seriespelet igen, och extra kul med derby i första omgången.

Johan ”Båten” Andersson

 

Så var det dags för lagen att ställa upp för avspark, efter att konstgräset vattnats och inledande nationalsång av skönsjungande Lisa Ekström.

FC Trollhättan var laget som började bäst efter att lagen ”känt på varandra” ett par minuter. Ofta kom man runt på sin vänsterkant där vindsnabbe Adam Engelbrektsson tog sig förbi sin bevakning och kunde komma med ett par inspel i straffområdet. Engelbrektsson blev nedragen utanför straffområdet några minuter in i matchen, med frispark som följd. Krister Andersson i muren, sträckte ut armen och stoppade frisparken, varpå domaren Fikret Buqa från Borås pekade på straffpunkten. Helt korrekt dömt och heller ing större protester från Andersson. Pelle Ödlund tog hand som staffsparken. Michael Källehult i Skoftebyns mål gick åt rätt håll och räddade straffen, men Ödlund var snabbast på returen och kunde sätta 1-0 för FC Trollhättan i den nionde minuten.

FC Trollhättan gratulerar Pelle Ödlund (7) till säsongens första mål.

Efter ledningsmålet hade FCT en bra period där man fortsatte att spela mycket på Engelbrektsson, och Gustaf Rådström hade lite svårigheter att hänga med i löpningarna på den kanten. Några minuter efter målet var det oerhört nära 2-0, då Marcus Knutsen skottlobbade i ribban bakom en chanslös Källehult. Nu började även spelet att bli allt tuffare, samtidigt som domaren var och petade i situationer som han kunde släppt. En ojämn bedömningsnivå vilket gjorde båda lagens spelare irriterade, och fokuset lades på domaren istället för det egna spelet.

Fikret Buqa hade mycket att stå i i den första halvleken.

Allt eftersom tiden gick i den första halvleken så tog sig Skoftebyn mer och mer in i matchen. Lagkapten Krister Andersson och Carl Lext var tongivande spelare när Skofebyn kom till fler anfall. FC Trollhättan hade nu svårt att få till ett eget spel, och det kändes som att Skoftebyn hade lagt in en högre växel i sitt spel.

Krister Andersson gjorde en bra match för Skoftebyn.

Två minuter före pausvilan small det till på Edsborg. Engjell Ramadani drog på en riktig rackar-rökare som Simon Forslund i FCT-målet inte kunde göra något åt., och det var kvitterat till 1-1. Jösses vilket skott!
Sen hände inte så mycket mer i den första halvleken. Känslan var att lagen hade var sin del av halvleken. FC Trollhätan inledde bäst, och Skoftebyn tog över spelet den sista halvan.

I inledningen av den andra halvleken händer det inte jätte mycket rent chansmässigt. FC Trollhättan spelar mycket långbollar under en period, och Skoftebyn är snabba i sina omställningar, vilket håller på att resultera då man bryter en hörnvariant och ställer om blixtsnabbt, men Simon Forslund räddar avslutet till hörna. Därefter har FCT en bra chans när Pelle Ödlund får ett bra nickläge i straffområdet, men nickar över målet. I den 73:e minuten tar sig Engelbrektsson runt på sin vänsterkant och slår ett inlägg, som inte når fram till någon men bollen slinker in vid bortre stolpen till 2-1 och FC Trollhättan sitter i förarsätet igen. Skoftebyns spelare känns slitna och därför känns det som att det är fördel FCT i matchen nu. Spelet blir tuffare igen och snacket på planen är väl inte det mest vårdade man hört. Det är sena tacklingar och fasthållningar. Carl Lext stod bl a för säsongens längsta fasthållning, när Pelle Ödlund släpade runt på honom i flera meter. Det såg lite komiskt ut faktiskt. Domaren gör en riktigt bra andra halvlek löser situationerna väldigt bra.

Carl Lext hänger på Pelle Ödlund. 🙂

Skoftebyn fortsatte att mala på framåt och fick en hörna på stopptid. Lext lyfter in bollen och Isak Borg trycker in bollen, och det är kvitterat 2-2 i den 92:a minuten. Vild glädje bland Skoftebyns spelare och ledare såklart. Inte lika muntert för FCT.

Michael Källehult, nöjd med lagets sena kvittering.

Oavgjort tycker jag var en rättvis utgång av matchen. Skoftebyn löste FC Trollhättans anfallsförsök bra många gånger, men hade stora problem med framförallt Engelbrektsson som kom runt många gånger på sin kant. FC Trollhättan visade upp ett stabilt försvarsspel, med Alen Kasumovic, Fredrik Sundström och Adam Sävhage. Brassen Assuerio i FCT såg man inte så mycket av. Han fick inte så mycket att joba med heller. Det ska ändå bli intressant att följa honom under året. Carl Lext och Krister Andersson gör som vanligt en bra matchr för Skoftebyn. 17-årige Alexander Almqvist gjorde en bra match också och utsågs till Skoftbyns bästa spelare.

I matchen fick vi också se två olika stilar på tränarna. Jag vet inte om det var så många som följde herrarna Karnevi och Lundin vid sina bås. Tobias Karnevi i Skoftebyn gick fram och tillbaka i tekniska zonen och manade på sina spelare. ”Tryck till ordentligt nu gubbar!” ”Hela vägen grabbar!” Helt klart inne i matchen. William Lundin i FC Trollhättan var en aning lugnare i sin framtonign. Stode mest stilla. Ropade till spelarena ibland. Satte sig i båset och följde spelet. Intressant att se två ganska olika stilar att leda ett lag.

William Lundin. En ganska lugn och avslappnad tränare i FC Trollhättan.
Tobias Karnevi. En pådrivare och energisk tränare i Skoftebyn.

Matchen slutar alltså 2-2, vilket jag tycker är ganska rättvist när man ser till matchen som helhet. Båda lagen hade sina stunder då de förde spelet. Kul att det är igång igen som sagt!

FC Trollhättan möter Nordvärmland på bortaplan i nästa omgång, och Skoftebyn har hemmapremiär mot Örebro Syrianska på lördag.

Nästa nedslaget, ser ut att bli ännu ett stekhett Trolhättederby, då Trollhättans Syrianska FK tar emot Trollhättans FK på Granngårdens konstgräs den 3 maj. Det kan hända att det smyger sig in någon annan match där emellan.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *