Loading...
Fotboll

Lämnade FC Trollhättan – Här finns de nu

Många spelare var det som lämnade FC Trollhättan inför stundande fotbollssäsong. Det känns som det är så varje år nu för tiden, i många fotbollslag.

Om man jämför FC Trollhättans trupp strax före seriestart 2017 och truppen som finns tillgänglig idag, så saknas det 12 spelare och tre ledare. Här nedan kan du läsa vad några av dem gör nu.Många var nog ganska förvånade när den pålitliga målleverantören och FCT-ikonen Josef Daoud, valde att lämna klubben och ta med sina skor och benskydd och skrev på för seriekollegan IK Gauthiod. Med sig fick han även den offensiva och stabila ytterbacken Andreas Schmidt. I Gauthiod finns sedan tidigare Robin Rundström och tränaren Rikard Nilsson, som båda har et förflutet med bra insatser i FC Trollhättan tidigare.

Vänsterbacken Pontus Johansson tog steget över kommungränsen och tillhör nu Vänersborgs FK, och spelar under den duktiga tränaren Henrik Fridolvsson, som Pontus känner sedan tidigare då Fridolvsson var tränare för FC Trollhättans lag i U19-allsvenskan.

Forwarden Fredrik Larsson, som aldrig riktigt fick chansen att visa vad han går för i FC Trollhättan, skrev tidigt på för den lokala seriekollegan Skoftebyns IF, som tackade och tog emot. Fredrik har spelat två matcher på försäsongen hittills och prickat in ett mål. Det kom mot hans tidigare klubb Melleruds IF, i matchen som Skoftebyn vann med 3-2.

Vindsnabba Timmie Roininen, avslutade säsongen 2017 i Dalstorps IF i division 2 västra Götaland. Inför 2018 har Roininen skrivit på för division 4-laget Brämhults IK.

Anton Agrest mot Carlos Strandberg i Malmö FF.

Mittbacken Anton Agrest, som kom till FC Trollhättan från AFC Athletic inför förra säsongen, har varit och provspelat med Carlstad United. En okbensskada har försvårat läget något, men Carlstad sägs fortfarande vara intresserade av den långa backen.

Den långa forwarden Fredrik Söderqvist som gjorde flera mål för FC Trollhättan 2017, återfinns i år i IK Oddevold i division 1 södra. Söderqvist spelade 85 minuter mot Halmstad BK i Svenska cupen.

Målvakten från Grekland, den mycket populära Filippos Sachsanidis värvaes till Oskarshamns AIK i i division 1 södra. Sachsanidis har vaktat målet i samtliga fyra träningsmatcher, som Oskarshamn förövrigt vunnit samtliga med 3-0.

Robin Jansson, ni vet han med skägget, flyttar till Asien i fem månader  tillsammans med  sin sambo. Han uppges vara intresserad av en fortsättning i FCT när han kommer hem.

Vad det gäller Emil Svensson, som FCT bröt kontraktet med efter sommaren, Oliwer Mattiasson och Richard Ekunde, så verkar det som att samtliga har lagt skorna på den berömda hyllan. Jag har varken hört eller läst något annat om dessa tre.

När det gäller ledarna, så återfinns Tor-Arne Fredheim i Västerås SK. Assisternade tränaren, då säsongen drog igång, Fredrik Bengtsson tränar numera Trollhättans BoIS i division 3.

Kvar finns dock en stabil stomme att bygga runt. Fredrik Sundström och nygamla Alen Kasumovic som mittbackar. Johan Lundgren, Jonas Emanuelsson och Pelle Ödlund på mitten, och Tobias Berntsson, som jag tror kan få ett ordentligt genombrott i år, längst fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *