Inför Göteborgsvarvet 2021

Inför Göteborgsvarvet 2021

Det är mer än tio år sedan som jag senast sprang Göteborgsvarvet.
När jag såg att det blev inställt 2020, så blev jag sugen på att springa loppet igen 2021. Jag tänkte därför att om jag tränar i ett år innan loppet går 2021, så borde jag klara av det ganska bra.

Med ganska många kilo i övervikt (108kg) började jag i april 2020 med promenader, för jogging i det läget var helt uteslutet. Efter ett tag började jag jogga kortare sträckor, men fick efter några gånger problem med ett knä. Jag vilade i ett par veckor, och smärtan i knät var som bortblåst. Sedan dess har det bara gått åt rätt håll, och jag märker att konditionen blir bättre och bättre för varje vecka som går.

Skaffade även gymkort på nyöppnade Nordic Wellness i Trollhättan. Främst för att köra lättare styrketräning, men även för att ha ett alternativ när vädret är trist, och man istället kan välja löpbandet.

Min längsta sträcka hittills sedan jag började träna igen, är 14 km och jag hoppas att jag snart ska kunna testa sträckan 21 km.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *