Loading...
Ishockey

Grästorp förlorade i genrepet

På söndag drar seriespelet  igång för Grästorps IK, då man spelar bortamatch mot Bäcken HC i Marconihallen.Igår spelade Grästorp sin sista träningsmatch för säsongen, när Värnamo GIK besökte Åse Viste Arena. I Värnamo spelar nu förövrigt Jonathan Svensson som tillhörde Trollhättans HC förra säsongen.

Matchen började med hög fart och chanser åt båda hållen. Elva minuter in i första perioden kom matchens första mål, genom Emil Andersson (bilden) som återvänt till GIK från Trollhättans HC. 1-0 var resultatet på tavlan när spelarna gick av isen för första periodvilan.

I den andra perioden startade Grästorp bäst, och skapade en del fina målchanser, men pucken ville inte riktigt in i nätmaskorna. Istället var det Värnamo som kvitterade till 1-1, med ca en minut kvar av mittperioden. Målskytt var centern Robin Uhr som lånats från HC Dalen den här säsongen.

Tredje perioden slutade mållös, och matchens skulle avgöras i förlängning. Publiken behövde inte vänta länge förrän Robin Uhr höll sig framme igen och avgjorde matchen med sitt 1-2-mål endast 40 sekunder in i förlängningen.

– Vi var spelförande lag i första, andra och kanske första tio i tredje. Sen blev det ställningskrig och vi tappade lite puckar på obekväma ställen. De vände spelet snabbt och det var öppet spel från båda sidor. För öppet tycker jag kanske, säger GIK-tränaren Andreas Högosta till klubbens hemsida grastorpsik.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *