Loading...
Ishockey

Grästorp drog längsta halmstrået mot Trollhättan

Säsongens andra derby för Trollhättans HC, spelades i Slättbergshallen under lördagskvällen. Nykomlingen från division 1, Grästorps IK, gästade Trollhättans HC och man hade väl väntat sig mycket publik och en rolig match. Det var väl i ärlighetens namn inget av dessa, som publiken fick uppleva.Den första perioden var chansfattig. Slarvigt spel från båda lagen. Inte ens några utvisningar fick fick publiken se under de första 20 minuterna. Den derbyfight man kommit för att se, kändes väldigt avlägsen. Trollhätan vann skotten med 10-5, men det var aldrig riktigt när nätkänning.

Den andra perioden fortsatte på samma vis. Men i slutet av perioden började derbyt att vakna till liv. Vid tiden 38:34 gav Martin Berntsson gästerna ledningen när han satte 1-0 bakom Erik Brunberg i Trollhättans mål. Men en sekund kvar av mittperioden, hugger Trollhättans Lukas Karlsson ner en Grästorpspelare över fötterna, i offensiv zon, vilket gav GIK ett bra startläge i den tredje perioden.

Istället var det Trollhättans HC som tog ledningen i numerärt underläge, när Erik Fagerlin fick in pucken till 1-1 vid tiden 41:45. Resten av perioden blev mållös, vilket även var fallet i overtime.

Straffslag fick fälla avgörandet i detta derby. Edvin Eriksson satte den avgörande straffen till Grästorps IKs fördel och fick därmed med sig extrapoängen till Grästorp.

Det blev en derbymatch som aldrig riktigt hettade till. Storpubliken uteblev även i detta derbyt i Trollhättan. Vi dick asldrig någon officiell publiksiffra, men troligen var det inte fler än de 575 som såg derbyt mot Vänersborgs HC.

Grästorps IK tog sina första poäng för säsongen och lämnade jumboplatsen. Trollhättan har nu tre poäng på tre matcher. Helt okej med en trupp med många nya spelare, efter matcher mot tippade topplagen Vänersborg och Grästorp, samtt mot Hovås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *