Loading...
Ishockey

Gick tåget för Trollhättans HC nu?Trollhätttans HC har under januari och februari kämpat i Hockeytvåans fortsättningsserie, för att nå den hett eftertraktade play-off-platsen till division 1. Under fredagskvällen spelade man en såkallad Enkronasmatch där näringslivet går in och bjuder publiken på fri entré. För motståndet stod seriens nästjumbo Töreboda. En enkel uppgift kanske? Nja, Töreboda kämpar för att undvika kval neråt, och THC för att nå play-off, så det var nog en jämn och tuff match att se fram emot.

I den första perioden kunde de 875 åskådarna se ett mål. Det var Törebodas Markus Grönlind som fick hål på Erik Brunberg i Trollhättans mål. Det var ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden drog Trollhättans HC på sig fyra utvisningar, och det var under en av dessa som Töreboda passade på att utöka sin ledning till 0-2 genom Martin Andersson, med dryg fem minuter kvar att spela av mellanperioden.

Fem minuter före slutsignalen i den tredje perioden lyckades så THC äntligen att reducera. Philip Erixon gjorde målet, assisterad av Tyler Prendergast och Daniel Jonsson. Med halvminuten kvar tog THC ut målvakten och satsade på spel med 6 utespelare. Det resulterade inte i något mål för hemmalaget, som därmed fick se sig besegrade.

Samtidigt spelade serieledande Bäcken bortamatch mot Stenungsund, där Bäcken vann med 4-5 efter overtime. Tack vare segern där, ligger Bäcken fortfarande i topp med 32 poäng. Ulricehamn är tvåa med 30 poäng och THC trea med 29 poäng, och en match mer spelad. Utgångsläget är tufft för Trollhättans HC, och jag tror tyvärr inte att de klarar det.

Jag tror att Ulricehamn är laget som tar sig till play-off. Allt enligt mina tips här nedan:
Omgång 12:
Bäcken – Ulricehamn 2-4
Omgång 13:
Stenungsund – Trollhättan 2-1
Bäcken – Kållered 7-1
Ulricehamn – Tibro 5-1
Omgång 14:
Kållered – Ulricehamn 2-4
Trollhättan – Bäcken 3-4

Detta ger poängen:
Ulricehamn 39
Bäcken 38
Trollhättan 29

Trollhättans HC – Töreboda Hockey 1-2
Skott: 39-30
Utvisningsminuter: 14-12
Publik: 875

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *