Loading...
Ishockey

Första hemmasegern för Trollhättans HC

Trollhättans HC har inlett hemmamatcherna  seriespelet med två raka förluster, mot Vänersborgs HC och Grästorps IK (straffar). Nu väntade match mot förhandstippade topplaget Borås HC hemma i Slättbergshallen.Trollhättan fick en drömstart på matchen. William Käkelä Hedman gav hemmalaget ledningen med 1-0 efter 14:52. Sedan fyllde Benjamin Beasley på till 2-0 i powerplay. 44 sekunder före pausvilan satte Philip Erixon 3-0, och det såg riktigt bra ut för THC.

Förra säsongen var THC i 3-0-ledning vid flera tillfällen, och tappade till förlust. Nu gällde det att stå upp och mot 3-0-spöket. Tre minuter in i perioden låg pucken i nät bakom Anton Ekberg i Trollhättans mål, efter att Albin Ericsson Waldeborn för Borås HC till 1-3. Kiril Markevich höll sig dock framme och styrde in 4-1 för THC innan Philip Svensson i Borås avslutade målskyttet i den andra perioden. Ställningen var då 4-2 till Trollhättans HC.

TIdigt i den tredje perioden blev det spännande efter att Linus Karlsson gjort 3-4. En ställning som stod sig till slutminuterna av den tredje perioden. Borås chansade genom att ta ut målvakten och spela med 6 utespelare. Det slutade som så många andra gånger med att motståndarna gör mål i tom kasse. Jonas forsberg fastställde slutresultatet till 5-3, och Trollhättans HC tog sin första hemmaseger för säsongen.

Härnäst spelar THC mot Töreboda på bortaplan på onsdag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *