Sträckning igen

Att få en fotboll rullande mot sig, eller att bli utmanad att se vem som först klarar att skjuta en fotboll i krysset. Det kan vara svårt att motstå. Ja, näst intill omöjligt.

För lite drygt två veckor sedan fick jag en fotboll rullad mot mig, och kunde bara inte låta bli att klappa till den så hårt jag kunde. Resultat: Sträckning i låret och skott i ribban.
Efter det blev det några dagar med lugnare löpning, med kortare distanser och neddraget tempo.
Lärde jag mig något av det? Inte ett smack, har det visat sig.

I fredags utmanade min äldsta son mig att se vem som klarade att skjuta i krysset först. Jag hade värmt upp med 4,5 km löpning så jag trodde att jag var safe. Utan det minsta minne av hur det gick senast jag försökte skjuta en boll mot mål. Den här gången klarade jag visserligen ca tio skott innan det gick åt skogen. Det knäppte liksom till högt upp i låret. Nästan upp mot ljumsken. Det gjorde så vansinnigt ont, men jag gick runt på fotbollsplanen en stund efter och det kändes inte alls bra. Bara att inse att man är för gammal för fotboll nu…

Testade två kilometer löpning på lördagen för att hålla streaken levande. Ormsalva, liniment och tigerbalsam lättade upp en aning. Promenerade ca 1,5 kiometer till idrottsanläggningen som uppvärmning. Under de första 800 meterna var låret ganska stelt, men efter en kilometer släppte det en aning och jag kunde springa med något som åtminstone liknade ett normalt löpsteg. Idag var låret stelt fortfarande, men inte alls som tidigare. Har hållt igång ganska bra med rörelse, och gick bort till löparbanan och tog några varv idag igen. Kändes lite bättre än igår och jag tror och hoppas att det släpper inom några dagar.

I skrivande stund har jag bara TVÅ dagar kvar till det stora målet med min runstreak. 365 dagar i rad. ETT ÅR! Jag längtar ordentligt till tisdag då jag förhoppningsvis når fram till den siffran. Bara att lufsa vidare så ska det nog gå bra om inget oförutsett inträffar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

1000 kilometer1000 kilometer

Springer man varje dag så kommer man ganska långt. Idag upptäckte jag, när jag kollade lite statistik på Strava, att jag har sprungit 1007,3 kilometer hittills under de 191 dagar

Dag trehundraDag trehundra

Runstreak dag 300 – Ännu ett stort delmål är uppnått! Nu har jag sprungit varje dag i TREHUNDRA dagar i följd. ✌️ Endast 65 dagar kvar till ett år. Bara