Ett års löpträning

Den 20:e maj 2020 började jag löpträna gen efter många års uppehåll.

Det hela startade egentligen med att jag ställde mig på vågen och den visade 108 kg. Illa nog att den visade tresiffrigt, men nu var den på väg mot 110 kg.

Jag började med promenader i ett par månader innan jag bestämde mig för att börja springa. Några försiktiga pass blev det till en början, men sen kom problemen och skadorna. Det började med gubbvad efter bara några dagar, och efter någon vecka fick jag problem med ett knä. Det är egentligen de enda skadorna jag haft under året, tills jag nu fick problem med mitt vänstra ben för en dryg månad sedan.

Grundtanken med att börja springa var först och främst att gå ner i vikt, men för att lyckas med det och hålla igång träningen behövde jag en morot. Då var det ganska exakt ett år kvar till Göteborgsvarvet 2021, och det kändes som något bra att sikta emot. Nu har ju Göteborgsvarvet blivit framflyttat till september, så jag fick ju några månader extra på mig 👌🏻

Den 28 juli 2020 startade jag min runstreak, och det var det bästa jag kunde göra för att hålla igång löpningen. En liten tävling med mig själv, för jag känner mig själv såpass väl, att jag vet att jag skulle hoppa över många pass i oktober och november när det regnar, är kallt och mörkt. Men nu hade jag min runstreak och jag vill ju inte avsluta den, så det var bara att ge sig ut i alla möjliga väder. Väl tillbaka hemma hade jag alltid en bra känsla över att ha gjort det.

När det gäller runstreaken, så går det upp och ner. Ibland känns allt hur lätt som helst och vissa dagar känns det oerhört tungt. Speciellt nu under skadeperioden jag just har haft. Jag har haft en viktig draghjälp i perioder av en före detta arbetskollega. Det var väldigt skönt att ha någon som peppar och pushar en att fortsätta även om det känns tungt.

Summan av ett års löpning är att jag mår bättre. Sover bättre. Äter bättre och framförallt har jag gått ner 20 kg i vikt.
Ett av mina delmål var att väga under 90 kg efter ett år, och det lyckades jag med!

Nu siktar jag vidare mot 300 dagar runstreak. Det blir på söndag om allt går som det ska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post

1000 kilometer1000 kilometer

Springer man varje dag så kommer man ganska långt. Idag upptäckte jag, när jag kollade lite statistik på Strava, att jag har sprungit 1007,3 kilometer hittills under de 191 dagar