Äntligen skadefri

Runstreak dag 292.

Efter ca 40 dagar med värk i vänster ben, ser jag nu en ljusning.

Det är inte bara att vädret har blivit gött igen, som får mig att känna den där äkta löparglädjen. Mitt vänstra ben är på väg att bli bra igen på riktigt. Vilken skillnad det har varit att springa de senaste dagarna, jämfört med de 40 tidigare dagarna, då jag haltat runt som en skadeskjuten älg i skogen. Nu är det verkligen roligt att ge sig ut och springa igen. Man känner det där suget och går och planerar sträckan under dagen, precis som innan skadan.

Under en dryg månads tid har jag endast sprungit kortare sträckor och försökt hålla igen med tempot också, vilket jag har otroligt svårt med. Det har varit en oerhört seg period och jag har varit väldigt sugen på längre sträckor nu den senaste tiden, men jag kör på med lite kortare ett tag till, även om jag utökat distansen en aning den senaste veckan. Nu har jag klarat av både 5 och 6 kilometer, jämfört med 2-3 kilometer de senaste veckorna.

Löpsteget är någorlunda normalt nu också. Det har jag saknat. Antar att man inte saknar löpsteget förrän det är borta 😂

Nu ser jag fram emot löpningen imorgon. Och övermorgon. Och alla andra dagar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Post